VIDEO OM MEDIER OG INKLUSION & MANGFOLDIGHED

Jeg fortæller om Inkluderende journalistik og formidling af køn, underrepræsenterede grupper og emner, der vedrører dem.

1 af 3. Hvad vil du kaldes?

Handicappede eller mennesker med handicap?
Lotte Rosdahl fortæller her, hvordan du skaber et inkluderende sprog i forhold til handicap.

 

2 af 3. Hvad vil du kaldes?

Hvordan skaber du som journalist eller kommunikatør et inkluderende og respektfuldt sprog om psykisk sygdom? Det fortæller jeg mere om her.

Jeg har undervist i dækning af psykisk sygdom på Journalisthøjskolens Etikdag. Jeg har udviklet et sæt Nuancekort om psykisk sygdom i medier og kommunikation. Kortene hjælper journalister og komunikatører med at sikre repræsentation af psykisk sygdom i deres arbejde. Se mere her.

 

3 af 3. Hvad vil du kaldes?

Hvilke reflektioner skal vi gøre os som journalister og kommunikatører, når vi beskriver forskellige grupper? For eksempel bryder jeg mig ikke om at bruge betegnelsen “anbragte børn”. Jeg tænker, at intet barn bryder sig om at være “det anbragte barn”.

Eksemplet viser, hvordan vi skal være bevidste om, hvordan vores ord kan være med til at stigmatisere og tynge mennesker, og hvordan vi i stedet sikrer et inkluderende sprog.

 

Talk om inklusion & mangfoldighed i journalistik og kommunikation

I november 2020 holdt jeg en talk i Nordic Forum for Social Responsibility in Journalism.

Emnet var inklusion og mangfoldighed i journalistik. Jeg talte om, at emnet ikke er for en lille gruppe journalister men vedrører alle, der arbejder med journalistik og kommunikation.

 

NY ANALYSE: MEDIER STIGMATISERER PSYKISK SYGDOM

hver tredje omtale af psykisk sygdom i medierne i 2019 var stigmatiserende.

Jeg fortæller her om mine egne oplevelser som journalist, og hvorfor jeg mener, at vi nu er nødt til at kigge indad i medierne og ændre vores måde at fortælle om psykisk sygdom på.

 

PSYKISK SYGDOM: DERFOR STIGMATISERER JOURNALISTER

Årsagen til stigmatisering af psykisk sygdom i medierne finder vi, efter min mening, i selve det journalistiske dna.
Et stort fokus på konflikt og sensation går nemlig igennem i alle vores valg, når vi arbejder.

Det betyder også, at det er historier med konflikt og sensation, der prioriteres. Dem, der kommer øverst i mediernes onlinesider og først i nyhedsudsendelser og radioprogrammer.