PRISER OG NOMINERINGER

 

KL’S BLADPRIS FOR ØGET REPRÆSENTATION

I 2009 modtog jeg KL’s bladpris i konkurencen om Danmarks bedste personaleblad.

Jeg var primus motor på relanceringen af Skanderborg Kommunes personaleblad.

FLERE KVINDER OG JOBFUNKTIONER
Mit mål var at sætte fokus på diversitet og repræsentation i forhold til køn, geografi og jobfunktion. Så alle medarbejdere så sig selv repræsenteret i magasinet og på en måde, der var relevant og respektfuld.

Tre ud af fire medarbejdere i kommunen er kvinder i job som bla. pædagog, lærer eller sosuassistent. Et problem, der ses overalt i medierne, hvor de typiske kilder er mænd.

Kilder og fotos i bladet var hovedsagelig med mænd fra administrationen på rådhuset.

PUBLICIST NYSKABERPRIS

Metodebogen Inkluderende journalistik blev i 2020 indstillet til Publicist Nyskaberprisen og Kom-prisen 2020.

SAGT OM INDSTILLINGEN

“Bogen præsenterer en helt ny journalistisk metode, der sikrer mangfoldighed, inklusion og repræsentation i journalisik og kommunikation. Bogen er blandt de eneste, der kommer hele vejen rundt om faget og alle os, der arbejder i mediebranchen - egentlig en udmærket grundbog at føje til boghyldens vigtigste - både for etablerede og på journalistuddannelserne.

Det er sjældent, der kommer en helt ny metode og det skal da belønnes ;)”

Emmy Kahr Thomsen

INTEGRATIONSMINISTERIETS ILDSJÆLSPRIS

I 2007 blev jeg indstillet til Integrationsministeriets Ildsjælspris, der gives for at anerkende succesfuldt arbejde inden for integration.

Indstillingen kom for mit brobyggende journalistiske projekt Unge møder Unge.

MUHAMMEDKRISEN HAVDE GRAVET GRØFTER
Efter Muhammedkrisen oplevede jeg en øget frygt og frustration. Mediernes dækning havde været på politikere, imamer og debattører - hovedsageligt mænd.

Brobygning gennem journalisik i Unge møder Unge.jpg

KIRSTINE KIRCH OM UNGE MØDER UNGE

I min vestjyske hjemby Skjern var der ikke mange med anden etnisk baggrund, og dem der var, blev placeret på den anden skole, så jeg var faktisk aldrig i kontakt med nogen, der kunne afkræfte det noget negative billede, der var blevet skabt af medierne.

Ved at deltage i Unge møder Unge blev jeg budt velkommen med åbne arme i et libanesisk hjem midt under Ramadanen.

Det var en rigtig stor oplevelse, som fik mig til at se tingene fra deres perspektiv. Jeg holdt kontakt med den libanesiske pige efterfølgende, og hun kom hjem og fejrede jul sammen med min familie – hendes første jul nogensinde. Så her kan man tale om gensidig kulturudveksling.

Nu er jeg selv flyttet til Aarhus, og støder på flere med anden etnisk baggrund, som jeg møder med åbent sind. Denne åbenhed og interesse er nok opstået på baggrund af en god, unik førstegangsoplevelse, som Unge møder Unge absolut var.