Nuancekort

Journalistiske arbejdskort

NUANCEKORT OM REPRÆSENTATION

Nuancekortene er en række arbejdjskort, der sikrer repræsentation af forskellige grupper i medier og kommunikation.

Kortene hjælper dig i hverdagen med at skabe et inkluderende, mangfoldige og retvisende billede af forskellige grupper.

HVEM KAN BRUGE NUANCEKORTENE?
Nuancekortene er til dig, der er journalsit, redaktør eller kommunikationsmedarbejder. Eller som på anden vis har en offentlig stemme som forfatter, youtuber, blogger, politiker, lærer eller underviser.

Jeg har indtil nu udviklet et sæt om repræsentation af psykisk sygdom. De er udviklet i med Landsindsatsen EN-AF-OS, der arbejder for at afstigmatisere psykisk sygdom i samfundet og i medierne.


NUANCEKORT OM PSYKISK SYGDOM
34 procent af mediernes omtale af psykisk sygdom er stigmatiserende. Udfordringen ses både hos lokale som landsdækkende medier.

Nuancekortene består af 66 arbejdskort. Hvert kort indeholder et af de dilemmaer, vi dagligt står i og viser dig, hvordan du kan løse det.


HVAD KAN JEG BRUGE ARBEJDSKORTENE TIL?
Du bruger arbejdskortene, når du fortæller om psykisk sygdom som journalist i nyheder, længere artikler, i tv- og radioprogrammer, podcasts mv.

Du kan også bruge kortene, hvis du skriver tekster til hjemmesider, til taler eller pressemeddelelser, underviser eller holder foredrag og gerne vil sikre dig, at du fortæller om psykisk sygdom uden at stigmatisere.


HVORDAN BRUGER JEG ARBEJDSKORTENE?
Nuancekortene består af 66 arbejdskort. Hvert kort indeholder et dagligt dilemma og viser dig, hvordan du kan løse det.

Hvordan fortæller du eksempelvis nuanceret og retvisende om hård kriminalitet? Hvordan skriver du for eksempel en overskrift uden at stigmatisere?

 
Nuancekortene er en række arbejdjskort, der hjælper journalister og kommunikatører i hverdagen med a skabe et nuanceret og retvisende billede af psykisk sygdom.

Nuancekortene er en række arbejdjskort, der hjælper journalister og kommunikatører i hverdagen med a skabe et nuanceret og retvisende billede af psykisk sygdom.