gruppebillede smiler

Journalistisk workshop trin 1 –

Sådan får du journalistik, der samler i stedet for at splitte samfundet

- to intensive dag med masser af viden og værktøjer, du kan bruge med det samme!

Alt for ofte giver medierne et skævt billede af samfundet, fordi vi journalister har lært at fokusere på konflikter, sensationer og sort-hvide nyheder.

Samtidig bærer vores dækning præg af, at vi er alt for ensidige i vores valg af billeder og kilder. Alt for ofte vælger vi at give taletid og spalteplads til hvide mænd med lang uddannelse og god indkomst, hvorimod kvinder, kortuddannede og mange andre glemmes. Ude af øje – ude af sind. Den skævvridning er også med til at fordreje mediernes dækning af aktuelle emner.

Konsekvensen er, at nuancerne forsvinder. Mangfoldigheden og diversiteten i mediedækningen smuldrer væk. Fronterne trækkes skarpt op, og vi journalister medvirker til at øge polariseringen i samfundet.

Derfor er der for alvor brug for, at vi journalister bliver bevidste om vores rolle og ansvar. Der er behov for en ny måde at tænke og producere journalistik på, så vi giver plads til mangfoldighed i mediedækningen og samtidig nuancerer den måde, som vi fremstiller mennesker på.

Men hvordan gør vi det? Uden at miste vores journalistiske integritet? Uden at gå på kompromis med vores kritiske dna?

På min workshop “Sådan får du journalistik, der samler i stedet for at splitte samfundet” finder du ud af, at det sagtens kan lade sig gøre at give plads til nuancerne, samtidig med at vi går kritisk til værks. Løsningen er brobyggende/depolariserende konstruktiv journalistik, som er ved at slå igennem herhjemme og i udlandet. Begrebet betegner journalistik, der bygger bro mellem mennesker, kulturer og samfund. Journalistik, der nedbryder poler og i stedet fokuserer på at skabe større forståelse og bygge mennesker og samfundet op.

På min workshop får du den konstruktive journalistik helt ind under huden. Din vanetænkning vil erstattes med eftertanke, som vil nuancere din journalistik og gøre en forskel for dig selv, dine læsere, lyttere og seere.

Jeg har udviklet en række nye, meget konkrete arbejdsredskaber, som gør det nemt for dig at arbejde med den konstruktive journalistik, når du efter workshoppen vender tilbage til rutinerne på din arbejdsplads.

Redskaberne tager blandt andet hånd om ideudvikling, vinkling, interviewteknik, billedevalg, kildevalg – og du kommer i dybden med det hele på workshoppen.

Efterfølgende vil du opleve fornyet arbejdsglæde, og du vil skille dig ud fra mængden ved at gå forrest med en nuanceret offentlig dagsorden.

Personlig sparring

På workshoppen idéudvikler vi på konkrete konstruktive journalistiske produkter, du kan tage med på redaktionen med det samme.
Ugen efter workshoppen får du en halv times sparring med mig på en af dine ideer. Dette ekstra tilbud sikrer dig, at du får den nye viden implementeret i dine arbejdsmetoder.

Målgruppe

Du får her en journalistisk grundviden, der er relevant for dig som journalist, hvad enten du arbejder på avis, radio eller tv. Og hvad enten du arbejder med nyheder eller med længere formater.

Efter kurset vil du ..

kunne arbejde med et nyt konstruktivt tankesæt, der slår automatpiloten fra og erstatter gamle fodfejl med nye konstruktive arbejdsmønstre.

i højere grad kunne spotte og formidle de historier, der udvikler mennesker og samfundet i en positiv retning.

kunne behandle problemstillinger nuanceret og opbyggende – også når de berører minoriteter.

kunne arbejde med brobyggende konstruktiv journalistik, der nuanceret vores syn på hinanden og understøtter forståelse og tillid.

– inddrage kilder og cases fra “allindelige mennesker”
– stille nye spørgsmål der skaber klarhed i stedet for at bidrage til misforståelser
– øge din egen forståelse for mennesker, der ikke ligner dig selv, og formidle deres historie, så andre også øger deres forståelse.
– finde nye vinkler og historier som nuancerer
– behandle problemstillinger nuanceret og opbyggende – også når de berører minoriteter.
– finde dine egne blinde vinkler, så dine eventuelle fordomme ikke står i vejen for din journalistik.
– depolariserende debatter
– styrke samfundet og den enkeltes mulighed for at udvikle sig
Vi får rig mulighed for at ideudvikle på konkrete journalistiske produkter og slutter af med en fernisering og lidt lækkert, hvor vi præsenterer vores ideer.
du vil i langt højere grad:
hvad gør man helt konkret anderledes og bedre
lytte , reflektion, flere tør deltage i debatten,

Sådan kommer du videre

Skræddersyet workshop til din redaktion
Jeg skræddersyer workshoppen til din arbejdsplads og kommer ud til jer på redaktionen. Er du interesseret i at høre mere, kan du kontakte mig på 26700292 eller mail@LotteRosdahl.dk.

Workshop med andre
Workshoppen er en to-dages workshop.  Datoen for næste workshop er ikke fastsat nu, men skriv dig op til mit nyhedsbrev og bliv den første til at høre, når næste workshop bliver slået op.HVOR OG HVORNÅR?
Hos dig

Jeg holder efteruddannelsen hos dig ude på redaktionen. Har du spørgsmål, eller er du interesseret i at høre nærmere, kan du ringe til mig på 26 70 02 92 eller sende en mail på mail@lotterosdahl.dk.
gå tur

Hos mig

Jeg holder også egne kurser, hvor du tilmelder dig direkte hos mig.
Det foregår i det smukke Skanderborg Kulturhus ved Skanderborg sø – tæt på banegården.

nedrefoyer2Glæd dig til en inspirerende dag i det lyse og smukke Kulturhus med store vinduer ud mod søen – du får et boost af energi til at tænke ud af boksen!

Du får lækker frokost i den lyse restauranten, kaffe/te og hjemmebagt kage. Hele dagen er der frugt og grønt.

Pris: 4997 (ex. moms) for et intensivt kursus med max. otte deltagere, så der er tid til alle.

Tid: Kontakt mig for at høre, hvornår jeg holder næste kursus.
Ring til 2670 0292 eller skriv til mig på
mail@lotterosdahl.dk.
Du kan også blive skrevet op på listen til næste kursus her. Det er ikke bindende.

JA TAK - skriv mig op!

nærbillede Lotte
Bedste hilsen

Lotte Rosdahl

Indstillet til Integrationsministeriets Ildsjælspris for at skabe forståelse mellem danske og nydanske unge med konstruktiv journalistik.

[icon color=