Andre siger

Uddannelse i journalistik får god feedback fra kursister

Jeg blev inspireret, glad og optimistisk

På workshoppen blev jeg introduceret for en overskuelig værktøjskasse, der punkterer og udstiller vores indbyggede fordomme, og viser hvordan vi kan arbejde langt mere inkluderende og mangfoldigt. Jeg blev inspireret, glad og optimistisk på fagets vegne af at deltage. Vi journalister er som lemminger. Vi halser efter de samme historier og bider ofte hinanden i halen for blindt at forfølge den samme vinkel. På den måde er vi med til at forme det samfund, der omgiver os. Men det behøver ikke være sådan. Det er dødsygt at være en lemming, når man hellere vil være en sibirisk tiger…:-)  

Jane Gisselmann, freelance journalist og fotograf samt modtager af prisen “Den Gyldne Blok”.

TrustJournalism er perfekt til vores udsendelse
Tror SÅ meget på TrustJournalism, og workshoppen var en stor, stor gave. Jeg var lige vendt tilbage som radiovært for et nyt debatprogram efter at have arbejdet som gymnasielærer nogle år, og TrustJournalism gav mig fornyet energi til faget. Folk tror ofte at en journalist SKAL lægge kniven på struben eller revolveren på panden af “offeret” for at være en såkaldt rigtig journalist. Heldigvis ændrer tiden sig, og journalistikken ligeså. Vores udsendelse er perfekt til at bruge de nye redskaber, og vi har bevidst brugt denne form for tankegang, da vi startede med at sende. Og det fortsætter vi med.

Aminnguaq Dahl Petrussen, journalist ved KNR, Grønland

Journalistik der løfter og samler

Du får her en komplet værktøjskasse, der gør dig i stand til at lave journalistik, der udvikler og inspirerer mennesker og præger den offentlige debat på en ordentlig måde. TrustJournalism samler i stedet for at splitte og er konstruktiv journalistik, som for alvor kan forandre noget – både i dig selv, og ikke mindst hos modtageren. Tag det, hvis du for alvor vil skabe lys, hvor der er mørkt.

Jannik Stanley Nielsen, freelance journalist

Nu får vi forskellige grupper inddraget
Workshoppen var i høj grad relevant for mit arbejde. Jeg har virkelig taget den inkluderende konstruktive journalistik til mig og bruger den meget i vores radioudsendelser. Blandt andet er jeg blevet opmærksom på, hvordan vi får forskellige grupper af lyttere inddraget og hjælper dem videre. Samtidig har TrustJournalism givet mig en positiv indstilling til mit arbejde.

Pipaluk Egede Nielsen, journalist ved KNR, Grønland

Fællesskabsavis viser mangfoldigheden i vores kommune

Lotte Rosdahls Fællesskabsavis giver et fantastisk billede af den mangfoldighed af aktive mennesker og aktive netværk, som findes i en enhver kommune. Samtidig giver Fællesskabsavisen et meget mere nuanceret billede af, hvad der ligger i de nye kommunale strømninger. Mange tænker, at alt det nye drejer sig om frivillige i klassisk forstand, men Fællesskabsavisen viser, hvor meget mere kraft og saft der er i tanken om kommunen som et fællesskab af aktive og initiativrige borgere, hvor alle får mulighed for at opleve, at de har resurser og kan være til glæde for andre. Fællesskabsavisen er virkelig vellykket, og jeg glæder mig til, at vi skal have en ny Fællesskabsavis igen næste år!

Lisbeth Binderup, kommunaldirektør i Skanderborg Kommune

Dygtig og inspirerende formidler

Som underviser motiverer Lotte med sin evne til at forenkle det komplekse og med sit engagement for sagen. Hun formår at sætte budskabet og modtageren i centrum og er en dygtig og inspirerede formidler. Som menneske kender jeg Lotte som en, der er god til at skabe relationer og sætte forskellighed i spil på konstruktiv vis.

Tenna Ernst, HR Chefkonsulent Skanderborg Kommune

 Bygger bro til lokalsamfundet

Lotte har hjulpet med at lave et nyt koncept for vores beboerblad og skudt implementeringen i gang ved at coache vores borgerjournalister. Lotte tager skridtet ind i nogen sociale lag og formidler sin viden, så borgerjournalisterne kan bruge inputtene. Hun lytter, anerkender og behandler alle med respekt og forståelse. Det har betydet, at vi har kunnet lave et beboerblad, der har skabt en mere positiv selvforståelse, og som bygger bro til lokalsamfundet.

Peter Gregersen, projektleder i det sociale boligbyggeri Højvangen i Skanderborg

 Lige til at flette ind i en travl hverdag

Workshoppen er en særdeles inspirerende og brugbar efteruddannels. På en enkelt dag fik jeg både en grundlæggende og nødvendig forståelse for tankerne bag inkluderende konstruktiv journalistik og en række værktøjer, som er lige til at flette ind i en travl hverdag. Jeg er ikke i tvivl om, at TrustJournalism er vejen frem for medierne.

Bettina Sønderskov, Lokalredaktør, Lokalaviserne Østjylland A/S

Fantastisk sparring
Jeg fik en helt fantastisk sparring på mine tre magasiner. Jeg fik konkrete ideer til, hvordan vi kan bidrage til at bygge bro mellem de forskellige landsdele og grupper samt understøtte fællesskabet og optimismen i Grønland. Og så gav Lotte Rosdahl mig en drejebog til et såkaldt “Venskabsløb” til mit sportsmagasin, som blev en stor succes med deltagere i hele Grønland.

Maren-Louise Poulsen, redaktør for tre grønlandske magasiner og vinder af årets grønlandske kulturpris 2015.

En øjenåbner og tankevækker
Workshoppen er en øjenåbner og en tankevækker for alle, der i det daglige arbejder med at lave nyheder under tidspres, hvor vanetækningen nogle gange vinder over eftertanken. Og så giver TrustJournalism inspiration til dem med mod på at kaste sig ud i de større og utraditionelle journalistiske projekter.

Uffe Salomonsen, journalist ved Viborg Stifts Folkeblad

 To oplevelsesrige dage ud over alle forventninger

Unge møder Unge var to oplevelsesrige dage udover alle – og jeg mener alle – forventninger. Jeg havde aldrig drømt om, at dette skulle få så meget indflydelse og påvirkning i mit liv. Nu er jeg flyttet fra Skjern til Aarhus og støder på flere nyddanskere, som jeg møder med åbent sind. Denne åbenhed og interesse er især opstået på baggrund af en god, unik førstegangsoplevelse, som Unge møder Unge absolut var.

Katrine Kirch deltager i Unge møder Unge

Undervisning og foredrag

Vil du vide, hvordan medierne kan arbejde med mangfoldighed og inklusion? Så se dine muligheder for undervisning eller book et foredrag her.